otel-motel-apart-pansiyon ara

Custom Search

Lamos kanyonu Kayacı Vadisi

lamos kayacı vadisi amcanın yeri
Lamos Kanyonu kayacı Vadisi
Bugünkü Mersin turumuzda sizleri Mersin Erdemli de gezilmesi görülmesi gereken yerlerden Lamos Kanyonu,halk içindeki adıyla Kayacı vadisi nerededir ,nasıl gidilir,Yol tarifi,Kayacı vadisi Doktorun yeri nerede,nasıl gidilir,kayacı vadisi piknik yerleri hakkında bilgiler vereceğiz.

Lamos Deresi

Kayacı Vadisi Mersin'e gezmeye yada tatile gelenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden en güzeli.
Bir düşünün Derin bir vadinin içinde ,gürül,gürül akan buz gibi bir derenin kenarın dasınız,Etler mangalda,kokular her tarafa yayılıyor,karpuz kavun buz gibi suyun içinde,Dere üzerine kurulmuş çardaklarda aileniz yada arkadaşlarınızla ayaklarınızı altınızdan akan buz gibi suya sallandırarak doğal güzelliklerin tadını çıkartıyorsunuz.hayali bile güzel..



Lamos Kanyonu diğer adıyla Kayacı vadisi Muhakkak görülmesi gereken bir yer.Doğa tutkunları için her şey var.Heyecanlı yürüyüş yolları, güzel bir akarsu,değişik bitki ve hayvan türleri. Bunun yanında ,balık tutma,avlanma,kaya tırmanışı yapma,kamp kurma,piknik yapma,fotoğraf çekme imkanı bulabileceginiz doğa harikası bir yer. Hiç bir şeye merakınız yoksa yine gidin kanyon girişinde bulunan tesislerde limonlu çayı içinde hazırlanmış iskeleler üstünde çayınızı içip keyfinize bakin.Bu da ilginizi çekmiyorsa yaban lale lerini (anemon) mutlaka burada görün. Hadi durmayın programınızı yapmaya başlayın.
kayacı vadisi video çekimi

Kayacı vadisi Lamos Nasıl Gidilir:Kayacı Vadisi,Limonlu (Lamos)vadisi Mersin iline Bağlı Erdemli İlçesinin Limonlu beldesindedir.Limonlu Mersine 45 Km mesafededir.Limonlu beldesine girdikten sonra beldenin merkezindeki Trafik ışıklarından sağa doğru devam eden yola sapınız,emin değilseniz aracınızdan inip çevredeki dükkanlardan yol tarifi alabilirsiniz.Limonlu dan yaklaşık 12 km eski asfalt yoldan devam edin,yolda bir tavuskuşu çiftliği var burayı geçtikten sonra sola dereye doğru devam eden yolu takip ederek Limonlu Çayı'na ulaşabilirsiniz.
Özel aracınız yoksa gitmenizi tavsiye etmem.Dereye indiğinizde yolun her iki tarafında dere üzerine kurulmuş çardaklar görürsünüz,burada hizmet veren pek çok işletme var ama içlerinde Doktorun yeri diye bilinen mekan en meşhur olan mekan olarak biliniyor.Doktorun yeri dışında memoli'nin yeri ,Amca'nın yeri gibi farklı mekanlarda mevcut.


Lamos Kanyonu Video izle
Buraya gelmeyi göze alamayanlar için Limonlu dan yaklaşık 3 Km sonra yine limonlu deresi üzerinde bir kaç farklı piknik yeri bulunuyor.Talebin fazla olmasından olsa gerek masa parası olarak 30 ile 50 TL para talep ediyorlar sadece işgaliye olarak,ekstra çay,cola vs içecek veya et ,balık isterseniz ücreti karşılığı hizmet vermektedir. Kendi piknik malzemesini yanınızda götürüp sadece çardak kiralamak isterseniz ,sadece kiralama ücreti alınıyor.

1 yorum:

  1. Gerçekten güzel yerler, özellikle piknik alanları harika görünüyor

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

benzer otel ve pansiyonlar