otel-motel-apart-pansiyon ara

Custom Search

MERSİN PLAJLARI, MERSİN MUTFAĞI VE MERSİN KÜLTÜRÜ

Mersin plajları; Mersin ilindeki plajlar, kumsallarının ince ve temiz oluşu ve sualtı avcılığına uygun oluşundan dolayı tercih edilmektedir. Kızkalesi , Yenikaş, Taşucu, Susanoğlu, Tisan, Ayaş, Yemişkumu, Akkum , Çeşmeli, Balıkova, İskele, Ovacık, Ören, Büyükeceli ve Anamur Plajları bunlardan bazılarıdır.

Mersin Mutfağı; Mersin mutfağı çok ünlüdür. Mangal'da karaciğer kebabı. Şişte pişirilir ve lavaşta servis edilir. Tantuni, sacta pamuk yağıyla kızartılan kuzu eti sıcak bir lavaşta servis edilir.

Mersin ve Kültür; Mersin, yüzyıllar boyunca yerel kültürün ve uygarlıkların beşiği olmuştur.. Mersin'in, İstanbul,İzmir ve Ankara'dan sonra resmi bir opera ve bale binası vardır. Mersin'de Mersin Pop Müzik Festivali, Uluslararası Mersin Müzik Festivali, Mersin Türk Sanat Müziği Festivali ve Mersin Uluslararası Nevit Kodallı Çoksesli Korolar Festivali gibi aktiviteler de düzenlenmektedir. Mersin'in önemli kültür ve sanat kurumları, Mersin Fotoğraf Derneği (MFD), Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Mersin Akademik Kültür ve Sanat Derneği, İçel Sanat Kulübü, Mersin Polifonik Korolar Derneği, Mersin Sinema Derneği (Mersinema) ve Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

benzer otel ve pansiyonlar